Sanat. Kirjaimista muodostuvat sanat. 

Tämäkin kokemusmaailman kautta, kaikki alkaa olla kokemusmaailman kautta olevaa, siinä kuljettavaa.


Lähti ajatus kulkemaan käydyn keskustelun kautta. 

Mille sanat kuulostaa? Miten ne soi suussa? 

Oletko koskaan jäänyt kuuntelemaan sanoja? Sitä, kuinka kaunis sointi niissä on tai kuinka erilainen se sointi eri sanojen välillä on?

Paljon kieritellyt ja pyöritellyt sanoja. Paljon. Kuunnellut niiden kauneutta käytettynä mielessä ja kielessä. Sitä kuinka erilainen sointi niissä tosiaan on. 

Minkälaisia sanoja käyttää? Mistä oma kieli on se sitten sisäinen tai ulkoinen koostuu? Minkälainen sointi, värähde, siitä muodostuu? Mille se tuntuu? Mitä sillä saavuttaa? 

On pehmeitä sanoja, sellaisia jotka jäävät kielelle pyömimään kauniisti, on kovia sanoja joissa selkeästi toisenlainen sointi. Kauniit, ne sellaiset pehmeän pyöreät kuljettaa kovien jäädessä jumiin, niiden pysäyttäen kaiken. Niille jalansijoille. Niin. Minkälaisia sanoja käyttää? Minkälaisille sanoille tarve, aika ja paikka? Onko tarpeellista kuljettaa vai kieltää, sillä pysäyttää? Kaikenlaisille sanoille tarpeensa, aikansa ja paikkansa. Kunhan jää vähän miettimään mitä, missä ja milloin niin saa käsiin sen jotta miten. Miten niillä saa tarvittavaa olemaan juuri oikeassa hetkessä. Siinä piilee suuri hienous! Niillä ja niissä asuu suuri rikkaus jolla tehdä tarvittavaa. 

Seuraavaksi lauseet. Sellaiset mitkä muodostuu sanoista. Minkälaisista sanoista niitä rakentaa? Niitä lauseita kuljettamaan ja kertomaan. Sellaisia joissa ja joilla juuri oikea taajuus ja värähde sillä ja sen tuoden olemaan juuri se oikea, juuri siihen hetkeen tarvittava. Se sisäsyntyistä sen olematta ikuista. Keskittymällä käyttämäänsä saa paljon aikaiseksi. Sellaisen täysin opeteltavissa oleva asia. Vaatii vain vähän ajattelua ja keskittymistä, myös tahtoa oppia ja ymmärtää. 

Sanat. Niillä kun on mahtava voima. 

Mitä niillä luot ja tuot? Itsellesi ja muille? Se on täysin valittavissa oleva asia. Sanojen ollessa kuitenkin välttämättömiä. En käytä sanaa pakollisia, siinä toisenlainen sointi. Huomaatko? Välttämättömiä / pakollisia, ihan erilainen vivahde mikä muuttaa sävelkulkua täysin toisenlaiseksi. Välttämättömiä käytettynä miten vain. Puhuttuna tai ajateltuna. Sanottuina tai kirjoitettuina. Välttämättömiä, koska sanoilla saa muodostettua ajatuksia, niillä sitten rakentaa haluttua. Tavalla ja toisella. 

Ihan yksinkertaista. Eikö? 

Kunhan jää asiaa vähän miettimään.


Sanoissa ja sanoilla on valtava voima, ihan tähtitieteellisen valtava voima. 

Siksi. Pysähtyä miettimään. 


..se on sitten ihan oma lukunsa millä äänensävyllä sanoja suustaan päästelee tai ajatuksissaan kuuntelee, missä tai millä tunnetasolla tuo ja sillä jättää olemaan..