Muutos. Ikuinen kestoteema. 

Sanoja saa etsiä hetken. Millä kertoisin? Mitkä sanat sellaisia joiden sisään mahtuisi ajatuksissa olevaa kokonaisuutta? 

 

Tiedän mitä toivoin, mihin ihmisyydessä luvan annoin.

Ensin syvyyttä, myös ne sanat "minä haluan sinut". Niitä kohti kuljettu vakain askelin täysin määrätietoisesti. Tietoisesti tiedostaen tehty töitä. Paljon ja lujasti. Itse itseni kanssa. Vaatinut massiivisen määrän ajattelua ja pohdiskelua, kaiken muun päälle. Koska muutos lähtee liikkeelle ajatuksista ajatuksissa. Muutos muutoksena työstetty ensin ajatustasolla.

Aloitin etsimällä muutoksen virran. Olen katsellut sitä rannalta, kahlannut siinä, soudellut sen laineilla, uinut siinä kunnes sukelsin olemaan osa sitä. Onko mikään kohta ollut helppo? Vastaus lienee ilmeinen. Jokainen kohta vaatinut työstämistä itsensä kanssa aina vaan uudelleen ja uudelleen rajoille, niitä venytellen. Kasvamista ja oppimista muutokseen ja muutoksessa. 

Mitä tapahtuu kun aika on oikea? Voin kertoa. Saapuu konkreettisuus. Ymmärrän, ja todella ymmärrän, miksi juuri nyt saapui koko oma eläintarha olemaan. Kaikki yhdessä, tiiviisti tuoden oman voimansa olemaan kokonaisuus. Senkin, miksi katselin perhosia niin pitkään. Osasin odottaa, kyllä, nyt virta sellainen jotta tarpeeseen tulee oleva kokonaisuus. Pinnan alla, syvyyksissä lakkaa laineet viskelemästä venettä mielensä mukaan haastaen soutajansa luovimaan aallokossa niiden seassa. Pinnan alla, syvyyksissä, on aaltojen tilalla virtoja joissa uiminen vaatii voimaa. Ihan silkkaa raakaa, puhdasta voimaa. Sitä kaikkea mikä matkan varrella etsitty ja kerätty. Toki olisi vaihtoehto, aina on vaihtoehtoja. Ne on aina olemassa, valinnoista kiinni mitä valitsee. Toki voisi nousta pintaan ja uida rannalle olemaan. Se on vaihtoehto. Vaan odottaisiko siellä ihmisyyden pelko, epävarmuus ja epätoivo? Tuntuu viisaammalle pysyä syvyyden virrassa ja antaa virran kuljettaa. Olla siinä virrassa. Olla sitä virtaa. Olla sitä muutosta, olla se muutos. 

Niin. Koska elämä on valintoja täynnä...

Jokainen hetki on täynnä valintoja. Jokainen hetki on valinta. Täysin tietoinen tämäkin valinta. Antaa virran kuljettaa uuteen tietämättä mitä odottaa, mitä kohtaa, mitä edessä on.

 

Muutos.

Saa olla, saa tulla, saa tuoda. Saa kuljettaa. 

Täysin tietoinen valinta.