Se. Se sana tähän hetkeen.

Siivous.

Pyörinyt jo tovin.

 

Ajatellaanpa kotia. Ihmisen kotia. 

Voi olla monenlainen. Voi olla iso, hieno kartono, jopa linna. Tai voi olla pienen pieni mökki, sellainen tölli keskellä metsää, ilman juoksevaa vettä, ilman sähköä. Tai mitä vaan siitä väliltä. Se on ihan sama, sillä ei merkitystä.

Koti. Jokaisen oma koti. 

Minkälainen se on sisältä?

Onko siellä paljon ja kaikkea? Vai onko se askeettinen vailla mitään turhaa?

 

Minkälainen se on sisältä?

 

Onko siellä likaista vai onko siellä puhdasta?

Tämä nyt se tärkeä asia. Ehdottomasti. Tämä. 

Onko siellä likaista vai puhdasta?

 

Onko sinun kodissasi kassia, pussia ja nyssäkkää siellä ja täällä? Olemassa levällään jaloissa pyörimässä, olemassa tiellä joka käänteessä? Sellaista irrallista, turhaa, roinaa pyörimässä nurkissa. Sellaista mikä kertyy ja kertyy olemaan kokonainen vuori sellaista mikä ajan kuluessa alkaa harmittamaan. Sellaista, mikä kerää pölyä ja likaa. Sellaista, mikä saa kodin tuntumaan epämukavalle, tuo tunteen että viihtyvyys kärsii, että ei ole hyvä olla. 

Onko aika siivota? 

Ryhtyä siihen hommaan mikä työn ja tuskan takana. Ryhtyä siivoamaan. Tehdä se suursiivous.

Ensin järjestellä tavarat, asiat, paikalleen. Etsiä niistä jokaiselle oma paikkansa, sen jälkeen ehkä pyyhkiä ylimmät pölyt, imuroida ja pestä lattia. Ehkä ikkunatkin. Ja tehdä ehkäpä vielä se loppusilaus, mikäli ollut vallan kaaos. Tehdä sellainen suursiivous, jolla saada kaikki kertynyt järjestykseen. Olemaan kaikki omalla paikallaan, järjestyksessä, kiiltävän puhtaassa ja raikkaassa kodissa jossa on hyvä olla. Kodissa, jossa tuoksuukin puhtaalle. Se on kaiketi sen suursiivouksen tarkoitus. Harvempi meistä on onnellinen ja elämäänsä tyytyväinen lian ja roinan keskellä. Kodissa, jossa vallitsee kaaos.  

 

Kodin siivous visualisoitunut ajatuksiin? No niin. 

Entäpä jos visualisoitunut olet sinä? 

Entäpä jos se koti olet sinä?

Sinä kartanon tai töllin muodossa, tosiaan, sillä ei nyt merkitystä. Merkitys vain sillä siisteydellä, puhtaudella. 

Se todella on ajattelemisen arvoista. 

 

Olisiko aika siivota? 

Tehdä sellainen perusteellinen ja järjestelmällinen suursiivous. 

Etsiä itsestä se kaikki mikä turhaa, se kaikki mikä ei enää merkitse mitään, millä ei enää tarkoitusta. Heittää se kaikki pois, laittaa jäljelle jäänyt järjestykseen ja kiillottaa pinnat hohtamaan kirkkauttaan ja kauneuttaan.

Elää, asua ja olla puhtaassa kodissa, jossa on hyvä olla. 

 

Tosiaan. Ajattelemisen arvoinen asia. 

 

Ajattelemisen arvoista sekin, millä ja miten saada se koti pysymään siistinä ja puhtaana, olemaan sellainen missä on hyvä olla ja missä viihtyy. Niin. Siivota, ja pitää puhtaana. 

Siinä se.