Tuuli alkaa tyyntymään.

Se koko voimallaan puhaltanut tuuli alkaa muuntumaan sellaiseksi lempeäksi, sellaiseksi mikä kauniina loppukesän päivänä keinuttaa viljapeltoa. Hyökyaallot tasoittuneet kevyiksi leikitteleviksi vaahtopäiksi, jotka pitävät veden jatkuvassa liikkeessä sen kuitenkaan kastelematta kaikkea edellään.

Voin raottaa ikkunaa ilman että tuuli tempaisee sen saranoiltaan, lämpö saa tulvia sisään kuivattamaan kosteutta joka ehti hiipiä eristeisiin. Saa tulla ja saa olla. On tervetullut.

Nautin lämmöstä, sen pehmeydestä ja kauneudesta. Siitä kuinka se muuttaa veden tuoman hedelmälliseksi alustaksi kasvaa. Sen näen ikkunasta. Silmänkantamattomiin ulottuvaa hedelmällistä maaperää siementen laskeutua ja itää, kasvattaa vahvoja juuria toistensa lomaan, toinen toista tukien. Hymyilen.

Kun riittävästi on kuivuus vaivannut jo muutenkin köyhää maaperää, on vesi erityisen tervetullutta. Tuo tullessaan maaperään tarvittavaa lannoitetta ja kasteleekin vielä niin perusteellisesti ettei jatkokastelua hetkeen tarvita. Saa siemenet aikansa itää. Tuulikin auttamassa antamalla siemenille voimansa kuljettamalla oikeaan kohtaan, jossa juuri oikea kohta kasvaa.

 

Niin lämmin olla. Niin hyvä olla.

 

Maapallo ja sen ihmiset saaneet mahdollisuuden. Uuden mahdollisuuden säilyttää se kaikki mitä ryöstetty ja raiskattu liian kauan.

Kun vain jokainen näkisi ja ymmärtäisi näkemänsä. Kun vain jokainen tekemällä niitä päivittäisiä pieniä tekoja ja valintoja osaltaan olisi mukana pelastamassa sitä, mikä liian monelle itsestäänselvyys.

Maapallo ansaitsee jokaisen sen hyvinvointia edistävän teon, sen pienimmänkin. Se maapallo joka ihmiskunnan sietänyt, joka ihmiskunnan on ruokkinut ja osaltaan kehityksen mahdollistanut. Se ansaitsee meistä ihan jokaiselta ajatuksen arjen hetkissä. Niitä pieniäkin tekoja, jolla edesauttaa sitä että siemenet saa tulevaisuudessakin itää, kasvaa, elää ja olla saman lämmön alla kuin mekin tällä hetkellä.

Meistä jokainen on osaltaan vastuussa tulevaisuuden siemenistä. Meistä jokainen tekee niitä valintoja jotka vaikuttaa tulevaisuuteen.

 

Jokaisella arjessaan omansa.

Löydäthän omasi?